söndag 5 april 2009

Bloggrevolutionen som ingen vet var den ska sluta

Två hela veckor kvar innan projektarbetet ska vara inne. Och två dagar. Men de räknas inte riktigt.

Sista veckan har det hänt en hel del. Mymlan, Sofia Mirjamsdotter, pratade om den viktiga plats bloggen ändå har i medielandskapet trots svårigheter med representativitet (större delen av Sveriges befolkning bloggar ju trots allt inte).

Ett exempel på det är att "28 procent av alla kvinnor mellan 16 och 18 år bloggar. Antalet har fördubblats på ett år. källa:WII" (Sofia Mirjamsdotter media, föreläsning JMG 090331) Hon sa också att dessa kommer att bli vuxna och förhålla sig till bloggar på ett helt annat sätt än det vi ser idag.

Mymlan kunde däremot inte säga något om hur medielandskapet kommer se ut i framtiden. "Det är verkligen en revolution, ingen vet var det ska sluta."

Att vi är i brytningspunkten just nu märks på många av våra intervjuobjekts svar. Så gott som alla menar på att bloggar fått ökat inflytande. Och många menar att det är efter FRA-debatten - alltså på mindre än ett år.

En journalist berättade att bara för två-tre år sen jobbade hon med en artikel och frågade studenter på universitetet om de visste vad en blogg var. Idag har nära halva Sveriges befolkning någon gång läst en blogg.

Imorgon väntar Twinglyintervjun och nya tag med bloggvärlden.

Ciao JonnaB

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar