onsdag 1 april 2009

I huvudet på en bloggare

Alexandersson ställer sig kritisk till att tänka på bloggosfären som enhetlig. "Knäppt", var ordet han valde. Han drog paralleller till tidningsbranschen; den rymmer allt från skoltidningar till dagspress. Det är samma sak med bloggosfären. Alexandersson ser sig själv som en publicist som använder webben och i "Bloggen som politiskt vapen" skriver han att han ser på sitt bloggande som ett sätt att lyfta fram intressanta saker och göra dem begripliga och medieamässiga.

Jag bad Alexandersson att berätta hur han definierar begreppet "bloggbävning". Enligt honom är det när ett stort antal bloggar länkar och bygger vidare på varandras argument och för de framåt. Det skapar, menar Alexandersson, ett opinionstryck som media tvingas uppmärksamma.

Utgår man från den definitionen är det lätt att ansluta sig till dem som anser att FRA-debatten föregicks av en bloggbävning.

Imorgon ska jag ringa och prata med Anders Mildner. Han är något av en guru på sociala medier. Han föreläser bland annat om fenomenet på Malmö högskola. Han bloggade tills för inte så längesedan för Sydsvenskan. Läs den här. Mildner tipsade mig även om den här artikeln. Det ska bli jätteintressant att prata med honom.

Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar