tisdag 14 april 2009

Kommentarer för att mäta popularitet

Angående DN:s stora nyhet i helgen. (här kan du läsa den) De menar på att politikernas bloggar är ett fiasko för att det är så få kommentarer på dem. Ännu en gång är det problem med metod och vad som mäter popularitet. Om de istället hade mätt hur många som länkar till bloggarna eller kanske frågat riksdagsledamöterna hur många besökare de hade haft hade det varit jämförbart med andras sätt att möta. (Läs mer här: Problemen med listorna)

Men antal kommentarer för att mäta popularitet kan bli nästa "grej" på listorna kanske. Det här är mätbart utifrån, precis som länkar, och man får med "tjejbloggarna" på ett annat sätt. Att plocka in kommentarer som kriterium var något Martin Källström på Twingly också pratade om. (Om Twingly)

Samtidigt visar den senaste SOM-undersökningen att under tio procent någon gång kommenterat nyhetsartikel/krönika/journalistblogg vilket kanske skulle kunna vara sant på politikerbloggarna också då.

Som sagt det är en djungel!

Ciao Jonna

2 kommentarer:

  1. fungerar det att kommentera här tro?

    SvaraRadera
  2. Äntligen fungerar det!

    Ser med spänning fram emot att läsa er granskning! Håll ångan uppe, ta "en" kaffe om nödvändigt och orka igenom sista biten av djungeln. Jag har hört att det är fantastiskt där ute, "på andra sidan"... ;)

    SvaraRadera