onsdag 25 mars 2009

Carl Bildt har inte tid för oss

Idag har jag haft kontakt med Carl Bildts pressekreterare. Till ingen nytta.

Nu när vi pratat lite med journalister och förståsigpåare om när bloggen slog igenom dyker Carl Bildts namn upp lite titt som tätt. Han var en av de första stora politiker som bloggade och fick därmed ett nytt sätt att nå ut. Det är klart att vi då ville intervjua honom om bloggens betydelse och varför han valde att börja blogga och vad han tror han skulle kunna förmedla annorlunda i en blogg jämfört med genom traditionella medier.

Som kommenterat tidigare är det flera journalister som svarat att de läser politikers och partiers bloggar och det är ett svar som är mer frekvent än att man läser "vanliga" människors bloggar. Av förklarliga skäl kanske. Man ska granska makthavare, men är då bloggen ett makthavares förmedlingsverktyg? Hur var det med gräsrötterna?

Hur som helst hade inte Carl Bildt tid att träffa oss, prata i telefon med oss eller svara på ett mail. Jag citerar pressekreterare Irena Busics sms "Tyvärr, vi får ca 20 liknande förfrågningar i veckan". Svaret kom på en minut så plus för effektiviteten men om man pratar gatekeeper på tidningar så vad är inte det här?

Tänk vad han kan välja och vraka bland förfrågningar. Vi har diskuterat det på skolan tidigare att det är svårare att komma åt våra högsta politiker (inte för att jag har något att jämföra med) men vilken makt de har att välja när de ska vara med i traditionella medier. Tackar de nej blir man istället hänvisad andra kanaler såsom bloggar där makthavarna inte behöver svara på tal. Här är Carl Bilds blogg

Förresten är Blondinbella halvt omöjlig att få tag på. En annan sorts makthavare kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar