onsdag 25 mars 2009

Vad vi sysslar med

Vi arbetar efter några frågor som vi ställt oss och som vi tycker är intressanta. Vi frågar oss om bloggar gör journalistiken mer demokratisk. Och för att kunna dra några slutsatser om det gör vi massa småundersökningar. Vi gör en kartläggning av de största bloggarna för att se vilka de är som står bakom och deras syfte med bloggarna. Vi tittar på vilka som har tillgång till traditionell media i tidigare forskning för att jämföra med våra bloggresultat. Sedan har vi också pratat med ett gäng journalister för att se hur de arbetar mot bloggar. Om de läser bloggarna, letar nyheter, vilka bloggar de tittar på och varför.

För att ha några konkreta exempel har vi också då våra två fallstudier som vi pratat om innan. Gömda-debatten och FRA-debatten har i ett flertal medier hänvisats till som tillfällen där bloggarna gjort att ämnet hamnat på dagordningen. Det har talats om gräsrotsdemokrati och därför är det spännande att se hur det faktiskt ligger till.

Traditionella medier har plockat upp andra nyheter från bloggar i andra sammanhang såsom när politiker yttrat sig utan att kollat av med sitt parti med mera. Dessutom finns det ju den här länktjänsten där bloggar länkar sig till nyhetsartiklar så det är ju klart att det finns ett förhållande mellan bloggar och journalistik. Och det ska vi försöka klargöra.

Ciao Jonna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar